Zhodnocení baristického kurzu

Zobrazeno: 3675

Ve dnech 6. a 7. února se na pracovišti Bratříků uskutečnil baristický kurz pod vedením dlouholetého lektora České barmanské asociace pana Romana Pospíchala, kterého doplňoval baristický trenér pan Adam Troubil. Pan Pospíchal je v gastronomické branži uznávaným odborníkem a jeho více jak čtyřicetiletá praxe tomu odpovídá, proto pro mně byl při výběru lektora jasnou volbou.

Kurz byl rozdělen na dvě části – teoretickou a praktickou. V teorii se účastníci kurzu naučili vše o původu, historii, zpracování a druzích kávy.

V praktické části pak - jak správně udržovat, čistit a nastavovat kávovar, jak se správně starat o mlýnek a nastavit správnou hrubost mletí.
Dále se učili, jak se vaří kvalitní espresso, od kterého se odvíjí veškerá baristika. Z espressa připravovali espresso macchiato, cappuccino, café latte, latte machiato atd. Páni lektoři dbali na správné napěnění mléka, které se do těchto nápojů používá. Neustále žákům připomínali, jak důležitá je v gastronomii hygiena a učili je stále udržovat pořádek.

 

Pro získání základního certifikátu od CBA barista junior museli studenti složit písemnou a praktickou zkoušku. Všichni byli úspěšní a velmi ocenili získané dovednosti a vědomosti. S panem Pospíchalem budeme určitě i nadále spolupracovat. Po celé dva dny zde panovala velmi pozitivní atmosféra, všichni byli velice spokojeni.

Děkuji všem za spolupráci.

Leoš Kubeš
organizátor kurzu, učitel ODV

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Maturita

       
 
     
Francouzsky

Nabízíme vzdělání,
které jde s dobou...

chev