Cukrářský kurz - Dezertní a čokoládové cukrovinky

Zobrazeno: 176


Dne 5. 11. 2018 se na našich školních cukrářských dílnách sešlo dvacet jedna studentek ze všech tří ročníků oboru Cukrář, aby se pod vedením paní Pavlíny Berzsiové, viceprezidentky asociace Kuchařů a cukrářů České republiky, naučily vyrábět různé druhy dezertních a čokoládových cukrovinek.

   

 Po zajímavé úvodní teoretické části, týkající se základních surovin tohoto kurzu, a to kakaa a čokolády, si studentky vyzkoušely přípravu několika druhů lanýžů, různých variací marcipánových pralinek a mléčných jádrových hrudek. Dále se naučily připravit pařížské krémy v různých podobách a vyzkoušely si jejich různé použití.

V závěru každá studentka získala osvědčení o úspěšném absolvování kurzu. Vše, co studentky vytvořily, si odnesly domů a jistě tak potěšily i své rodiče.

Děkujeme paní Berzsiové za přínosný a také příjemný průběh kurzu, žákům za jejich aktivní přístup a rodičům za jejich podporu.

Mgr. Jitka Klubalová
učitelka odborných předmětů

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Nová maturita