Gastronomická soutěž "Srdce na talíři"

Zobrazeno: 2834

Dne 16. 3. 2016 se uskutečnil v Kulturním domě v Městci Králové 3. ročník celorepublikové gastronomické soutěže Srdce na talíři. Odborným garantem soutěže byla Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Čestným hostem a zároveň členkou hodnotící poroty byla herečka Markéta Hrubešová.
Toto klání bylo určeno žákům oboru stravovací a ubytovací služby a cukrářské práce. Obchodní akademii a Hotelovou školu Havlíčkův Brod reprezentovala soutěžní dvojice žáků 3. ročníku oboru SUS ve složení Tetyana Chendey a Petr Vázler.

Jejich úkolem byly dvě disciplíny. V časovém limitu zhotovení těstovinového salátu dle vlastní kalkulace před odbornou komisi a příprava slavnostní tabule pro 2 osoby na téma"Velikonoce, oslava jara".


 

Soutěže se zúčastnilo 30 družstev z 20 středních škol z Čech i Moravy. Naši žáci přistupovali k přípravě na soutěž i při samotném klání velmi zodpovědně a věříme, že svou zkušenost uplatní i po ukončení studia.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem, kteří přispěli svou pomocí při přípravě na tuto soutěž.

Vladimíra Vrublová
učitelka odborného výcviku

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Nová maturita