Kurz španělské kuchyně

Zobrazeno: 297

Ve čtvrtek 25. října 2018 se 23 žáků gastronomických oborů naší školy zúčastnilo Kurzu španělské kuchyně, který jsme zorganizovali ve spolupráci s Velvyslanectvím Španělska. Tato akce proběhla jako pokračování Dne španělské kuchyně, který se u nás konal v uplynulém školním roce.
Kurz vedl španělský šéfkuchař pan Enrique García Tejada.

 Pan šéfkuchař uvařil se žáky následující menu:
 Tradiční andaluská rajčatová polévka


 Pražma na soli s konfitovaným bramborem


  Dort ze tří druhů čokolády

V průběhu přípravy menu sledovali práci pana šéfkuchaře, žáků a učitelek gastronomických předmětů také naši hosté - obchodní a ekonomický rada Velvyslanectví Španělska pan José Manuel Revuelta, paní PhDr. Marcela Procházková z Velvyslanectví Španělska, Ing. Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro školství a další.

   
   

Celý kurz proběhl ve velmi příjemné atmosféře, žáky práce se španělským kuchařem nadchla. Naučili se nové postupy, které nejsou v tradiční české kuchyni obvyklé.

   

Připravený oběd servírovali hostům žáci oboru Kuchař - číšník, proběhla při něm pracovní diskuse o možnostech další spolupráce mezi školami Kraje Vysočina a španělským velvyslanectvím.

Všechna jídla skvěle chutnala a závěrečný potlesk si zasloužili všichni, kteří se na přípravě typických španělských pokrmů podíleli.

 

Ing. Radka Svatošová
zástupkyně ředitele pro obory vzdělání s maturitní zkouškou
 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Nová maturita