Svátek baristiky

Baristika, nebo-li příprava kávy, má v dnešní gastronomii své nezastupitelné místo. Také letos, stejně jako v letech předcházejících, navštívili havlíčkobrodskou školu certifikovaní lektoři České barmanské asociace (CBA) pan Roman Pospíchal a pan Adam Troubil, aby zasvětili studenty do tajemství espressa. Kurzu se zúčastnilo celkem 26 studentů z oborů: Ekonomické lyceum, Hotelnictví, Kuchař-číšník a

Nabídka baristického kurzu

   Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českou barmanskou asociací (CBA) pořádá ve dnech 11. - 13. listopadu 2019 baristický kurz. Uskuteční se na pracovišti Bratříků pod vedením dlouholetých lektorů CBA pana Romana Pospíchala a pana Adama Troubila. Maximální kapacita kurzu je 30 účastníků, kteří budou rozděleni do 3 skupin po 10. Každý den absolvuje kurz jedna skupina.Cena kurzu pro jednu osobu je 1550,- Kč. Co se na kurzu naučíte: - cesta kávy od zrna po espresso - charakteristika, výroba a rozdělení kávy - kompletní baristický inventář - správné seřízení mlýnku - perfektní napěnění mléka - příprava espressa a cappuccina - čistění kávovaru a mlýnku - organizace a

Barmanský kurz očima studentů

Barmanský kurz letošní rok absolvovalo ve dnech 8. - 12. 4. 2019 celkem 17 studentů. Na kurzu jsme se naučili receptury padesáti drinků, zajímavá byla i teorie známých světových nápojů a historie jejich výroby. Každý z nás si vyzkoušel namíchat krátké nápoje před a po jídle, dlouhé osvěžující nápoje, sektové a fantazijní nápoje s netradičním způsobem přípravy.

Nabídka barmanského klubu

Vážení zájemci a odborníci v oboru gastronomie,  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti BARMANSKÝ KURZ, který se uskuteční na pracovišti Kyjovská ve dnech 8. - 12. dubna 2019. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou - TMO 734 417 307; e-mail sobotova@oahshb.cz.   Originální dokument (.doc 62 kB) Zobrazit | Stáhnout       V Havlíčkově Brodě dne 18. 3. 2019 Mgr. Věra

Kouzlo čaje a čajové mixologie

Dne 25. ledna 2019 se na naší škole uskutečnil již podruhé kurz přípravy čaje "Teatender". Nechali jsme se také zlákat, ale vůbec jsme netušili, co vše můžeme od této akce očekávat. Paní učitelka Mgr. Věra Sobotová - organizátorka kurzu - nám sice několik videoukázek před začátkem promítla, ale jinak jsme o problematice přípravy čaje příliš nevěděli.  Kurz vedl lektor pan Jakub Ryšavý, který na mezinárodní soutěži Tea Masters Cup 2018 ve Vietmamu získal 3. místo v kategorii Tea Pairing – tedy párování čaje s jídlem. Teoretické poznatky o čaji jsme měli předem zpracované, více času jsme tedy věnovali prezentaci historie čaje, čajových rituálů

Základní TEATENDER kurz

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro své žáky, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti, "Základní čajový kurz", který se uskuteční na pracovišti Kyjovská v termínu 25. - 26. ledna 2019. Cena kurzu je 1750,-Kč a povede ho paní Helena Trantírková. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA. Uzávěrka přihlášek je 20. ledna 2019. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou. Originální dokument  (word 42 kB) Zobrazit | Stáhnout Mgr. Věra Sobotová tel.: 569 430 640 mob.: 734 417 307 e-mail:

Baristický kurz 2019

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českou barmanskou asociací (CBA) pořádá ve dnech 18. - 19. února 2019 baristický kurz. Uskuteční se na pracovišti Bratříků pod vedením dlouholetých lektorů CBA pana Romana Pospíchala a pana Adama Troubila. Maximální počet účastníků je 30 osob a cena kurzu pro jednu osobu je 1550,- Kč.  Co se na kurzu naučíte: - cesta kávy od zrna po espresso - charakteristika, výroba a rozdělení kávy - kompletní baristický inventář - správné seřízení mlýnku - perfektní napěnění mléka - příprava espressa a cappuccina - čistění kávovaru a mlýnku - organizace a čistota práce - moderní mixologie Zkoušky - certifikace: Kurz je ukončen závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní

Cukrářský kurz - Dezertní a čokoládové cukrovinky

Dne 5. 11. 2018 se na našich školních cukrářských dílnách sešlo dvacet jedna studentek ze všech tří ročníků oboru Cukrář, aby se pod vedením paní Pavlíny Berzsiové, viceprezidentky asociace Kuchařů a cukrářů České republiky, naučily vyrábět různé druhy dezertních a čokoládových cukrovinek.

Nabídka gastronomických kurzů
ve školním roce 2018 - 2019

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává ve školním roce 2018 - 2019 pro žáky školy, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti, odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Přehled připravovaných kurzů: Kurz sushi:    17. 10. 2018 Zobrazit | Stáhnout   Kurz studené kuchyně:    12. 11. -

Cukrářský kurz na téma „Restaurační moučníky“

Ve dnech 10. a 11. května 2018 se žáci naší školy pod vedením viceprezidentky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, uznávané odbornice paní Pavlíny Berzsiové, učili připravovat klasické moučníky v moderním pojetí, ovocné dezerty, lehké pěny i variace malých dortíčků.

Jubilejní 25. barmanský kurz

Ve dnech 9. – 13. dubna 2018 se na naší škole konal již 25. ročník „Základního barmanského kurzu“ pod vedením zakladatele 1. české barmanské akademie pana Miloše Trettera. Kurz trval 5 dní a zúčastnili se ho žáci tříd: H1., H2., K1. a K2., sedm účastníků přijelo ze Střední školy obchodní a služeb SČMSD ze Žďáru nad Sázavou.

Barmanská soutěž

  Barmanská soutěž  Zobrazit | Stáhnout Náhled pozvánky (.pdf 232 kB)        

Kinesiotaping

  Dne 8. 3. 2018 jsme zahájili dvoudenní kurz kinesiotapingu – svalové techniky pod vedením lektora Karla Bořila a Jaroslava Suchana. Pánové začali stručným, přesto důležitým úvodem a principy kinesiotapingu. Poté nám ukázali různé druhy tejpů, například bavlněné nebo hedvábné, a také nám představili cross tejpy. Dále nás informovali o účincích, výhodách a možnostech použití, zejména kdy můžeme a naopak kdy nemůžeme kinesiotaping aplikovat.

Nabídka sommelierského kurzu

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro své žáky, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti, Základní sommellierský kurz, který se uskuteční na pracovišti Kyjovská v termínu 6. - 8. března 2018. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou - TMO 734 417 307; e-mail sobotova@oahshb.cz.   Originální dokument (.doc 62 kB) Zobrazit | Stáhnout       V Havlíčkově Brodě dne 14. 2. 2018 Mgr. Věra Sobotová učitelka odborných gastronomických

Kurz molekulární mixologie - leden 2018

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro své žáky, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti "Kurz molekulární mixologie", který se uskuteční na pracovišti Kyjovská dne 18. ledna 2018. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou - TM 734 789 272; e-mail sobotova@oahshb.cz.   Originální dokument (.doc 755 kB) Zobrazit| Stáhnout     V Havlíčkově Brodě dne 11. 12. 2018

Nová odbornost "TEATENDER"

Ve dnech 23. a 24. října 2017 na naší škole proběhl základní kurz Teatender, který zajistila paní učitelka Mgr. Věra Sobotová. Kurz byl zaměřen na získání nezbytných znalostí, které by měl znát každý, kdo se pohybuje v gastronomickém provozu. Lektorkou byla paní Helena Trantírková, která má mnohaleté praktické zkušenosti a naučila nás orientovat se ve světě čaje. Nejdůležitějším posláním kurzu je pochopit čaj jako surovinu ve všech jeho základních podobách. Naučili jsme se charakteristické rysy pěti nejvýraznějších čajových kultur a jejich tradiční pojetí přípravy a servisu čaje. Cílem bylo tyto poznatky přetavit do moderních způsobů přípravy a servírování čaje v současné

Naše škola opět žila kávou

  Ve dnech 9. - 10. října se uskutečnil dlouho očekávaný baristický kurz od České barmanské asociace = CBA. Překvapil velký zájem o toto gastronomické odvětví. Letos se totiž baristického kurzu zúčastnilo celkem 24 zájemců - byli to jednak studenti naší školy oboru Hotelnictví a oboru Kuchař-číšník, jednak zájemci z řad veřejnosti. Tajemství kvalitního espressa nám přijeli odhalit pan Adam Troubil a pan Roman Pospíchal - bližší informace zde. Pondělní dopoledne proběhla teorie pro všechny zúčastněné – sběr kávy, její zpracování, rozdělení, pražení, historie a původ kávy. Poté byli účastníci kurzu rozděleni do dvou skupin a pokračovalo se praktickou částí. Všichni se

Nabídka gastronomických kurzů
ve školním roce 2017 - 2018

  Také ve školním roce 2017 - 2018 zprostředkovává Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Přehled připravovaných kurzů: Baristický kurz:    9. - 10. 10. 2017 Zobrazit | Stáhnout   Barmanský kurz:    9. 4. - 13.

Nabídka rekvalifikačního kurzu

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá přípravný rekvalifikační kurz  Příprava ke zkoušce profesní kvalifikace PŘÍPRAVA TEPLÝCH POKRMŮ     Začátek kurzu   4. dubna 2017    Doba trvání 

Kurz cukrářské technologie 2016

Ve dnech 1. až 3. listopadu 2016 pořádala naše škola odborný cukrářský kurz pod vedením vice prezidentky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, autorky odborných knih, známé tváře z televizních pořadů o cukrářském umění a v neposlední řadě uznávané odbornice paní Pavlíny Berzsiové. Kurzu se zúčastnilo celkem dvacet žákyň oborů Hotelnictví a cestovní ruch, Cukrář, Obchodní akademie a Stravovací a ubytovací služby. Děvčata připravovala za využití moderních i tradičních technologických postupů různé druhy mini dezertů. S využitím odborných instrukcí, moderních pomůcek a vlastní fantazie si každá z účastnic vyrobila slavnostní smetanový dort zdobený ovocem a vlastnoručně vyrobenými ozdobami. Třídenní akci završil malý

Kurz molekulární mixologie - březen 2017

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro své žáky, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti, "Kurz molekulární mixologie", který se uskuteční na pracovišti Kyjovská dne 1. března 2017. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou - TM 734 789 272; e-mail sobotova@oahshb.cz.   Originální dokument (.doc 755 kB) Zobrazit| Stáhnout   Náhled dokumentu:   V Havlíčkově Brodě dne 19. 1. 2017 Mgr. Věra Sobotová organizátorka kurzu    

Nabídka gastronomických kurzů - jaro 2016

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti další tři odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Přehled připravovaných kurzů je řazen chronologicky. Základní sommelierský kurz:    1. - 3. 3. 2016 Zobrazit | Stáhnout   Barmanský kurz:    18. 4. - 22. 4.

Styl práce working flair a exhibition flair

Ve dnech 12. - 14. 10. 2015 se na naší škole poprvé uskutečnil „VYŠŠÍ FLAIROVÝ KURZ“. Byl určen zkušenějším barmanům, absolventům kurzů barbek, základního barmanského a flairového kurzu. Hlavním cílem lektorů bylo zavedení prvků flairové práce do každého baru. Individuální přístup lektorů omezuje počet účastníků na 6 – 8. Dali jsme dohromady skupinu 7 barmanů - ze třídy N1. (P. Kasal, K. Nováková), H4. (F. Hladík), C3.K (J. Koudelka, P. Musil), C2.K (J. Špála, T. Podhorský) - a daný kurz objednali. Kurz proběhl na pracovišti Kyjovská pod vedením licenčních lektorů České barmanské školy pana Davida Smolného a pan Petra Hurty. Kromě triků

Nabídka baristického kurzu

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českou barmanskou asociací (www.cbanet.cz/) pořádá ve dnech 9. - 10. října 2017 baristický kurz. Uskuteční se na pracovišti Bratříků pod vedením dlouholetého lektora CBA pana Romana Pospíchala. Maximální počet účastníků je 30 osob a cena kurzu pro jednu osobu je 1550,- Kč.  Co se na kurzu naučíte: - cesta kávy od zrna po espresso - charakteristika, výroba a rozdělení kávy - kompletní baristický inventář - správné seřízení mlýnku - perfektní napěnění mléka - příprava espressa a cappuccina - čistění kávovaru a mlýnku - organizace a čistota práce - moderní mixologie Kurz je ukončen závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA. Lektoři: Roman Pospíchal – Mistr

Kurz BARISTA JUNIOR

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti kurz „BARISTA JUNIOR“ - specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy. Školení provádí certifikovaný barista s mezinárodním certifikátem SCAE a lektor České barmanské asociace Tomáš Zahradil. - více na http://www.cbanet.cz/cba_kontakty. Kurz se uskuteční ve dnech 18.- 19. listopadu 2015 na pracovišti Bratříků a jeho cena cena je 1.100 Kč pro žáky školy a 1.500 Kč pro veřejnost. Podrobnější informace a přihlášku do kurzu naleznete v následujícím dokumentu:  Kurz BARISTA JUNIOR Zobrazit | Stáhnout   V

Vyšší barmanský kurz "Working flair“ 2015

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti ve dnech 12. 10. – 14. 10. 2015 VYŠŠÍ BARMANSKÝ KURZ. Cena kurzu je 2500,- Kč pro žáky školy a 3000,- Kč pro veřejnost. Další podrobné informace včetně přihlášky najdete v následujícím dokumentu: Barmanský kurz „Bartending & working flair“ Zobrazit | Stáhnout   V Havlíčkově Brodě dne 23. 9. 2015 Mgr. Věra Sobotová učitelka odborných gastronomických předmětů    

Barmanský kurz 2015

Ve dnech 13. – 17. dubna 2015 se na odloučeném pracovišti Kyjovská v Havlíčkově Brodě konal "Základní barmanský kurz" pod vedením zakladatele 1. české barmanské akademie pana Miloše Trettera. Kurz trval 5 dní a zúčastnili se ho žáci tříd: H1., H2., K1., K2., C1.K, S1. a také nás navštívili studenti ze Střední školy obchodní a služeb SČMSD ze Žďáru nad Sázavou. První den jsme se učili míchat v evropském šejkru a základní postup při míchání nápojů. Vyzkoušeli jsme si také umíchat naše první cocktaily podávané v cocktail glass, jejichž základem je vždy destilát. Druhý den jsme se zabývali krátkými nápoji před

Kurz molekulární mixologie

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro své žáky, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti, "Kurz molekulární mixologie", který se uskuteční na pracovišti Kyjovská dne 26. března 2015. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou - TM 734 417 307; TZ 569 430 640; e-mail sobotova@oahshb.cz.   Originální dokument (.doc 755 kB) Zobrazit| Stáhnout   Náhled dokumentu:   V Havlíčkově Brodě dne 17. 2. 2015 Mgr. Věra Sobotová učitelka

Sommelierský kurz

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro své žáky, ale i pro ostatní zájemce z řad veřejnosti, "Základní sommellierský kurz", který se uskuteční na pracovišti Kyjovská v termínu 25. - 27. února 2015. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu, případně kontaktujte organizátorku tohoto kurzu Mgr. Věru Sobotovou - TMO 734 417 307; e-mail sobotova@oahshb.cz.   Originální dokument (.doc 754 kB) Zobrazit | Stáhnout   Náhled dokumentu:   V Havlíčkově Brodě dne 27. 1. 2015 Mgr. Věra Sobotová učitelka

Rekvalifikační kurz "Účetnictví a daňová evidence"

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá rekvalifikační kurz  Účetnictví a daňová evidence, který je určen zejména pro nezaměstnané, začínající podnikatele a ostatní zájemce z řad veřejnosti.      Předpokládaný začátek kurzu   druhá polovina ledna 2015   Doba trvání kurzu

Knihovník v přímých službách

Hlaste se do rekvalifikačního vzdělávacího programu Knihovník v přímých službách   V rámci zapojení školy do projektu UNIV 3 - podpora procesů uznávání jsme ve spolupráci s Krajskou knihovnou Vysočiny v Havlíčkově Brodě vytvořili rekvalifikační vzdělávací program 72-006-M Knihovník v přímých službách. Jeho cílem je připravit zájemce ke zkoušce této profesní kvalifikace. Od ledna 2015 budeme vzdělávací program pilotně ověřovat, pro účastníky je zcela zdarma. Zájemci najdou všechny informace a přihlášku do kurzu v přiložených dokumentech. Informace o rekvalifikačním vzdělávacím programu Zobrazit | Stáhnout  Přihláška

Nabídka gastronomických kurzů
ve školním roce 2014 - 2015

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Přehled připravovaných kurzů je řazen chronologicky. Kurz "BARISTA":    3. - 4. 11. 2014 Zobrazit | Stáhnout   Kurz studené kuchyně:    10. 11. - 13. 11. 2014

Kurz cukrářské technologie

Ve dnech 31. 3. - 2. 4. 2014 proběhl na pracovišti Kyjovská kurz cukrářské technologie pod vedením šéfcukrářky Pavlíny Berzsiové. První den jsme se v učebně nejprve seznámili se základy cukrářské terminologie, tedy druhy těst, náplní, polev a ozdob a dalšími důležitými informacemi nezbytnými pro samotnou výrobu sladkostí. Po krátké teoretické hodině jsme přešli do cukrářské dílny, kde jsme se rozdělili do šesti skupin. Každá skupina dostala za úkol vyrobit a nazdobit řezy podle příslušného receptu, připravovali jsme též čokoládové ozdoby z bílé, mléčné a hořké čokolády. Dalším důležitým úkolem bylo upečení piškotového korpusu na dort, který měl být závěrečnou

Rekvalifikační kurz "MZDOVÁ ÚČETNÍ"

Obchodní akdemie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá v rámci projektu UNIV 3 pilotní ověření rekvalifikačního kurzu    M Z D O V Á  Ú Č E T N Í, který je určen pro nezaměstnané a ostatní zájemce z řad veřejnosti.   Obsah rekvalifikačního kurzu je členěn do 7 vzdělávacích modulů:   Základy ovládaní počítače MZ1 10 h

Kurz "BARISTA - JUNIOR" listopad 2015

Obchodní akademie a Hotelová škola v Havlíčkově Brodě uspořádala pro zájemce z řad žáků studijních i učebních oborů ve dnech 18. až 20. listopadu 2015 kurz BARISTA - JUNIOR - specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy. Úspěšní absolventi obdrželi CERTIFIKÁT ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE s platností pro pracovní pozici „BARISTA“.   Pod vedením certifikovaného baristy s mezinárodním certifikátem SCAE a zároveň lektora České barmanské asociace Tomáše Zahradila jsme strávili tři dny plné práce a úsilí, abychom se v krátké době naučili přípravě velmi dobré kávy. Jednalo se o základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso, cappuccino a dalších druhů káv, včetně

Barmanská alchymie

Dne 30. ledna 2014 se na naší škole uskutečnil druhý kurz „Molekulární mixologie“, který byl určený zájemcům o obor barmanství a molekulární kuchyni. Kurz vedl licenční lektor České barmanské asociace pan Achim Šipl, mistr světa v míchání nealkoholických koktejlů, a probíhal na odloučeném pracovišti Kyjovská. V 8:00 hodin jsme netrpělivě očekávali příjezd lektora. Nejprve jsme mu pomohli nanosit velké množství ingrediencí a inventáře, poté jsme připravili předváděcí stůl se všemi potřebnými surovinami a pomůckami. O náplni a hlavně novinkách v molekulární mixologii jsme měli pouze základní představy, které nám pan Šipl dokonale doplnil. U některých postupů se nám až tajil

Gastronomické kurzy ve školním roce 2013-2014

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Přehled připravovaných kurzů je řazen chronologicky. Vyšší sommelierský kurz: 9. 10. 2013 Zobrazit | Stáhnout   Kurz "Barista": 14. - 15. 10. 2013

Rekvalifikační kurz "Účetnictví a daňová evidence"

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá rekvalifikační kurz  Účetnictví a daňová evidence, který je určen zejména pro nezaměstnané, začínající podnikatele a ostatní zájemce z řad veřejnosti.    Předpokládaný začátek kurzu   duben 2013   Doba trvání kurzu

Barmanský kurz

Ve dnech 14. – 18. dubna 2014 se na Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě konal barmanský kurz pod vedením zkušeného odborníka v tomto řemesle - pana Miloše Trettera. Kurz trval 5 dní a zúčastnili se ho někteří zájemci ze tříd: C1.K, H1., K1., H2., K2.B a K3.B. První den dopoledne jsme se teoreticky seznamovali s tzv. krátkými nápoji po jídle a odpoledne nás čekalo jejich praktické vyzkoušení. Naučili jsme se je míchat v evropském šejkru, tyto nápoje se podávají v cocktail glass a jejich základem je vždy destilát. Druhý den ráno jsme si opakovali krátké nápoje před jídlem

Vyšší sommelierský kurz

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro všechny zájemce z řad gastronomie "Vyšší sommellierský kurz", který by se měl uskutečnit na pracovišti Kyjovská ve čtvrtek 21. února 2012. Bližší informace včetně přihlášky na tento kurz naleznete v následujícím dokumentu: Originální dokument (.pdf 219 kB) Zobrazit | Stáhnout   V Havlíčkově Brodě dne 27. 1. 2013 Mgr. Věra Sobotová organizátorka kurzu

Gastronomické kurzy ve školním roce 2012 - 2013

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Flairový kurz: 1. - 5. 10. 2012 Zobrazit | Stáhnout   Vyšší sommelierský kurz: 24. 10. 2012 Zobrazit |

Kurz BARISTA

V pondělí 14. a v úterý 15. října 2O13 jsme se zúčastnili, pod podrobným dohledem zkušeného baristy pana Michala Křížka, zajímavého kurzu o kávě. Přestože kurz trval jen dva dny, byl velmi zajímavý a pro nás přínosný. První den jsme se seznámili s historií kávy, s oblastmi, kde se káva pěstuje, s tržním dělením kávy, zpracováním kávových bobulí a kávovými nápoji. Naučili jsme se, jak rozeznat Arabiccu od Robusty a už víme, jak připravit dobrou kávu rodičům, babičkám i příbuzným. Dozvěděli jsme se také to, že pravé espresso je takové, jehož obsahem je 3O ml v malém šálku, a poznali jsme i ostatní nápoje,

Baristický kurz

Ve dnech 29. 10. – 30. 10. 2012 se na naší škole konal "Baristický kurz" pod vedením pana Michala Křížka. První den, v pondělí 29. října 2012, se všichni přihlášení účastníci sešli již v 7:30 hod. v učebně č. 110. Kurz byl zahájen teoretickou částí, ve které jsme se dozvěděli mnoho důležitých a zajímavých informací o druzích kávy a její výrobě. Po skončení teoretické části jsme byli rozděleni do dvou skupin a následovala praktická část. Naučili jsme se připravovat různé druhy kávy jako například espresso, caffe latte machiato, capucino, ale také kávu degustovat neboli ochutnávat. Chutnali jsme různé druhy kávy a podle chuti poznávali i její kvalitu.  Následovala

Nabídka kurzu "Účetnictví a daňová evidence"

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá rekvalifikační kurz "Účetnictví a daňová evidence", který je určen zejména nezaměstnaným, začínajícím podnikatelům a ostatním zájemcům z řad veřejnosti.  Podrobnosti o kurzu Zobrazit | Stáhnout   Písemné přihlášky prosím zasílejte do 15. září 2012 na adresu školy nebo elektronicky na mailovou adresu dubnova@oahshb.cz.   V Havlíčkově Brodě dne 23. 8. 2012 Ing. Jana Dubnová zástupkyně ředitele pro ekonomiku a provoz Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod, Bratříků 851 tel.: 569 421 182 , mob: 736 545 784 e-mail: dubnova@oahshb.cz    

Kurz studené kuchyně - listopad 2012

Ve dnech 5. - 8. 11. 2012 se v  Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě uskutečnil „Kurz studené kuchyně“, pod vedením pana Vladimíra Picky.  První den začal teoretickým seznámením se studenou kuchyní, jejími výrobky, aranžováním a typickými surovinami pro její přípravu. Po několika teoretických hodinách jsme se přesunuli do kuchyně, kde jsme připravovali nejprve jednodušší výrobky, například  chlebíčky, kanapky a fingerfoody. Poté jsme si naše první pokrmy rozdělili a odnesli domů. Druhý den jsme se sešli přímo v našem gastrocentru na odloučeném pracovišti Kyjovská a začali vyrábět saláty, pěny, plněná vejce, sýrové rolády, paštiky, teriny a aspiky. Část z těchto výrobků jsme poté

Barmanský kurz „Bartending & working flair"

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti barmanský kurz „Bartending & working flair“. Lektorem kurzu je profesionální barman David Neumann - mistr České republiky a vicemistr Evropy ve FLAIR BARTENDINGU. Více informací o něm naleznete na webových stránkách www.davidneumann.cz. Kurz se uskuteční ve dnech 1.- 5. října 2012 na odloučeném pracovišti Kyjovská a je určen jak začátečníkům, kteří nemají žádné zkušenosti s barmanstvím, tak pokročilým, kteří by se chtěli zdokonalit v práci za barem a získat nové informace. Barmanský kurz „Bartending & working flair“ (.pdf)

Barmanský kurz - duben 2012

Ve dnech 23. 4. – 27. 4. 2012 probíhal na naší škole barmanský kurz. Z naší třídy K1.A se nás zúčastnilo 7, další účastníci byli z 1. a 2. ročníků učebních oborů a hotelové školy, tři zájemci byli z řad odborné veřejnosti. Do barmanského umění nás zasvětil pan Miloš Tretter, od kterého jsme získali mnoho cenných znalostí a zkušeností týkajících se barmanského povolání. Kurz probíhal každý den od 8 do 16 hodin. Dopoledne jsme se „drtili“ teorii (značky alkoholu, země jejich původu, receptury jednotlivých drinků a způsoby chování k zákazníkům). Po poledním hodinovém odpočinku jsme se vždy těšili na zábavnější část –

Nabídka kurzů - září 2012

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod připravuje na září 2012 otevření následujících kurzů: Základy podnikání Zobrazit | Stáhnout    Účetnictví a daňová evidence Zobrazit | Stáhnout    Příprava ke zkoušce profesní kvalifikace "Příprava teplých pokrmů"  Zobrazit | Stáhnout   V Havlíčkově Brodě dne 4. 7. 2012 Ing. Jana Dubnová zástupce ředitele pro ekonomiku a provoz TZ.: 569 421 182 ,

Nabídka gastronomických kurzů - jaro 2012

Vážení zájemci a odborníci v oboru gastronomie, Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat včas písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech. Sommelierský kurz: 2. - 4. dubna 2012   Zobrazit | Stáhnout  (.pdf)  Vyšší sommelierský kurz: 17. dubna 2012  

Kurz "Účetnictví a daňová evidence"

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá rekvalifikační kurz Účetnictví a daňová evidence Kurz je určen zejména nezaměstnaným, začínajícím podnikatelům a ostatním zájemcům z řad veřejnosti. Uchazeči o zaměstnání mohou využít možnost zvolit si tuto rekvalifikaci sami na základě druhu pracovní činnosti, kterou by chtěli vykonávat (par. 109a, zák. 435/2004 Sb.) Cílem kurzu je seznámit účastníky s právní úpravou účetnictví, inventarizace majetku a výpočtem odpisů a mezd. Účastníci se naučí vést daňovou evidenci OSVČ, účtovat základní účetní agendy a sestavit jednoduchou závěrku. Získají základní přehled v daňové soustavě (Zákon o dani z příjmů, Zákon o DPH, Zákon o dani silniční – sestaví jednoduché daňové

Základy podnikání - časový harmonogram kurzu

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá v rámci projektu UNIV 2 kraje pilotní ověření kurzu Základy podnikání Kurz je určen zejména pro nezaměstnané, začínající podnikatele a ostatní zájemce z řad veřejnosti Cílem vzdělávacího programu je obnovení či získání teoretických i praktických znalostí a dovedností z oblasti práva, evidence podnikatelské činnosti, fungování podnikových subsystémů a písemné komunikace pro OSVČ v různých oborech podnikání. Důraz je kladen zejména na praktické dovednosti s využitím výpočetní techniky a specializovaného softwaru.  Začátek kurzu: 1. března 2012 Konec kurzu: 13. dubna 2012

Nabídka kurzu "Základy podnikání"

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá v rámci projektu UNIV 2 kraje pilotní ověření kurzu Základy podnikání Kurz je určen zejména pro nezaměstnané, začínající podnikatele a ostatní zájemce z řad veřejnosti Cílem vzdělávacího programu je obnovení či získání teoretických i praktických znalostí a dovedností z oblasti práva, evidence podnikatelské činnosti, fungování podnikových subsystémů a písemné komunikace pro OSVČ v různých oborech podnikání. Důraz je kladen zejména na praktické dovednosti s využitím výpočetní techniky a specializovaného softwaru.  Předpokládaný začátek kurzu: konec února 2012 Délka trvání: 6 – 8

Vyšší sommelierský kurz Champagne

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod nabízí pro žáky školy i všechny zájemce a odborníky z oboru gastronomie vyšší sommelierský kurz  zaměřený na francouzskou oblast Champagne. Termín:  7. února 2012 v době od 8:15 - 14:30 hodin Místo: OA a HŠ Havlíčkův Brod, pracoviště Kyjovská 3187 Cena kurzu: 400, - Kč pro žáky školy 600,- Kč pro veřejnost v ceně zahrnuta vína k degustaci Lektor kurzu: Petr Doležal DiS., akreditovaný lektor sommelierství z Akademie sommeliérů Výstup: úspěšní absolventi obdrží certifikát Zaměřění kurzu: specifická oblast Champagne základní odrůdy vinné révy - Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier legenda jménem Dom

Nabídka gastronomických kurzů ve školním
roce 2011-2012

- Kurz "Barista": 17. - 18. října 2011 - Kurz studené kuchyně: 31. října - 3. listopadu 2011 - Vyšší sommelierský kurz: 4. listopadu 2011 - Kurz molekulární mixologie: 2. prosince 2011 - Kurz dekorace ovoce a zeleniny: 14. - 15. února 2012 - Základní sommelierský kurz: 21. - 23. března 2012 - Barmanský kurz: 23. - 27. dubna 2012 Vážení zájemci a odborníci v oboru gastronomie, Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat

Kurz "Základy podnikání"

Dne 28. února 2011 začíná na Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě kurz „Základy podnikání“ v rozsahu 120 hodin. Výuka bude probíhat v dopoledních i odpoledních hodinách. Kurz organizuje společnost DAMACO Group, s.r.o., Praha ve spolupráci s Úřadem práce v Havlíčkově Brodě. Bližší informace všem zájemcům sdělí:  Ing. Jana Dubnová, dubnova@oahshb.cz, tel: 736 545 784.

Nabídka kurzů - září 2012

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod připravuje na září 2012 otevření následujících kurzů: Základy podnikání Zobrazit | Stáhnout    Účetnictví a daňová evidence Zobrazit | Stáhnout    Příprava ke zkoušce profesní kvalifikace "Příprava teplých pokrmů"  Zobrazit | Stáhnout   V Havlíčkově Brodě dne 4. 7. 2012 Ing. Jana Dubnová zástupce ředitele pro ekonomiku a provoz TZ.: 569 421 182 ,

Příprava ke zkoušce dílčí kvalifikace
"Příprava teplých pokrmů"

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá v rámci projektu UNIV 2 kraje pilotní ověření kurzu Příprava ke zkoušce dílčí kvalifikace "Příprava teplých pokrmů" Kurz je určen zájemcům z řad veřejnosti. Absolvent kurzu disponuje kompetencemi pro činnosti v provozovnách veřejného stravování na úseku výroby a odbytu. Bude připraven na složení zkoušky dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů, podle zákona č. 179/2006 Sb. Zkoušku budou absolventi kurzu konat na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod, která je autorizovanou osobou. Předpokládaný začátek kurzu: druhá polovina března 2012 Délka trvání: 3 měsíce Celkový rozsah kurzu: 102 hodin teorie

Kurz studené kuchyně

Ve dnech 31. října až 3. listopadu 2011 se na naší škole uskutečnil "Kurz studené kuchyně" pod vedením lektora Vladimíra Picky. Kurz probíhal v gastronomickém centru na odloučeném pracovišti Kyjovská. První den ráno jsme se sešli v učebně, abychom se seznámili s výrobky studené kuchyně z hlediska teoretického. Poté jsme zamířili do kuchyně, kde na nás čekala spousta ingrediencí. Během 4 hodin jsme se naučili připravovat pěny, saláty, chlebíčky, kanapky a fingerfoody. Každý výrobek nám předtím pan Picka předvedl, vysvětlil nám jeho postup a nazdobil.      Druhý den se naše „partička“ sešla rovnou v gastronomickém centru. Připravovali jsme různé sýrové výrobky, plněnou zeleninu

Další barmanský kurz je za námi a svět je
bohatší o 18 barmanů ...

Každý, kdo využil této příležitosti, do toho šel s velkým očekáváním, ale také s velkou neznámou. Učebnu stolničení jsme na týden proměnili v bar a začali se seznamovat s programem na nadcházející dny. S velkým nadšením i obavami jsme se postupně seznamovali s novými, zajímavými a lahodnými recepturami drinků, které nás lákaly svou barvou, vůní i chutí, některé koktejly nás mohly tím samým ale také odradit.    

Sommelierský kurz zvyšuje naši odbornost

  Od úterý 15. března do čtvrtka 17. března 2011 probíhal na naší škole již tradiční sommelierský kurz vedený jedním z našich předních českých sommelierů panem Petrem Doležalem Dis - specialistou s mnoha oceněními v tomto zajímavém oboru gastronomie.   Kurzu jsme se zúčastnily my dívky jako družstvo, které se připravuje na  šestý ročník soutěže „Mladý sommelier“. Pochopily jsme, že se máme stále mnoho učit a na soutěž musíme ještě hodně znalostí načerpat. Na kurzu se základům sommelierství učilo kromě zájemců z řad veřejnosti také 7 žáků naší školy a z jejich zapojení a snahy jsme vycítily, že budeme mít důstojné nástupce do soutěží i v dalším roce.   Zájemci

Sommeliérský kurz minulostí

Ve dnech 18. – 20. 11. 2009 uspořádala Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod sommeliérský kurz pro své studenty i ostatní širokou veřejnost. Tento kurz má na naší škole již svou tradici, letos se konal totiž již popáté. Také kvalita kurzu je zaručena, protože přednášejícím lektorem je odborník na slovo vzatý - pan Petr Doležal, DiS, zakladatel Sommelierské akademie a Společnosti pro školící a poradenskou činnost v oboru vinařství z Hradce Králové.   První den jsme se všichni sešli v učebně stolničení na pracovišti Kyjovská.  Pan Doležal si nás nejdříve prohlédl a požádal nás, abychom se představili a řekli mu, proč jsme na tento kurz vlastně přihlásili. Poté jsme

Zpráva z kurzu přípravy kávy

OA a HŠ Havlíčkův Brod uspořádala pro své studenty i další zájemce z gastronomické veřejnosti již po sedmé kurz přípravy kávy. Přivítali jsme mezi sebou velice milého lektora, odborníka na slovo vzatého, mistra kávy, italského hoteliéra pana Maria Bossetti, zástupce firmy Pascucci S.p.A Italie. Pod jeho vedením a s pomocí tlumočnice italštiny Mgr. Renaty Kopecké jsme se naučili připravovat několik druhů káv - espresso, cappuccino, latté a pravou italskou čokoládu. Dozvěděli jsme se zajímavosti z gastronomie jednotlivých regionů v Itálii, seznámili se s pojmy – cibetová káva, café grande, lungo, picolo a ochutnali kávová zrna v čokoládě. Obsluhovali jsme složitý přístroj na přípravu kávy firmy Passcucci.

Kurz ozdobného balení dárků

 Náplní kurzu byly vybrané postupy dárkového balení, které patří k odborným dovednostem žáků oboru vzdělání s výučním listem Prodavač. V průběhu čtyř únorových dnů kurz absolvovalo 40 frekventantů, kteří se naučili zabalit vkusně a nápaditě malý či větší dárek. Při každém setkání panovala velmi příjemná atmosféra a tvůrčí duch. Výsledkem kurzu byly nazdobené balíčky, které si jejich autoři hrdě odnášeli domů. Cílem této akce nebylo jenom předat dětem základní dovednosti v balení dárků. Šlo zároveň také o představení školy a její vzdělávací nabídky, zejména pak o představení oboru vzdělání Prodavač. ....... Zpracovala : Vrublová Vladimíra

Rekvalifikace Prodavačka - zaučení

            Rekvalifikantky  se připravovaly v teoreticko – nácvikové části, která byla zajištěna v odborné učebně učebního oboru prodavač v rozsahu 100 hodin a pracovaly přímo v prodejnách v Havlíčkově Brodě, Chotěboři, Světlé nad Sázavou,  Žďáře nad Sázavou a Třebíči. Jejich práce byla sledována ve spolupráci s vedoucími provozoven.             Kurz byl ukončen závěrečnou prací, která se skládala ze dvou částí. Účastnice kurzu prakticky předvedly zaučení při odbavování nákupu na kontrolní pokladně, při navažování zboží a dárkovém zabalení vybraného výrobku. Druhá část mapovala formou písemného testu základní orientaci pro vykonávání profese prodavačky. Ze závěrečné krátké anonymní ankety vyplynulo, že kurz byl veden tak, aby jim usnadnil vstup do problematiky

Třída H3 a kurz cukrářské technologie

Na nic nečeká a začíná s výkladem odborné teorie a co nás vlastně první den čeká. Po krátkém úvodu v teorii přecházíme na cukrářskou dílnu a začíná nám praktická část. Jsme rozdělení do skupin a každá má za úkol připravit základní vanilkový krém nebo pařížský krém, které následně použijeme do rolád, řezů či bezé. Jsou nám vysvětleny základní pokyny a poté se řídíme recepturami, které jsme dostali na začátku kurzu. Paní Berzsiová mezi námi prochází, kontroluje nás a radí. Po dokončení moučníků si každý připraví korpus na slavnostní dort, který je na konci třídenního kurzu jakýmsi zakončením a vyvrcholením naší praktické části.

Zpráva z kurzu dekorace ovoce a zeleniny

V naší škole již několik let probíhají kurzy dekorace ovoce a zeleniny pod vedením pana lektora Luďka Procházky, vítěze světové kuchařské olympiády IKA 2004 a držitele několika dalších ocenění v této kategorii. Letošní kurz probíhal ve dnech 15.2 a 16.2. 2007. Měli jsme připraveny nejrůznější druhy zeleniny a ovoce, které se naším přičiněním měly proměnit do takových tvarů, které jsme doposud obdivovali jen v knihách zmíněného autora. První den kurzu byly na programu jednoduché zeleninové ozdoby. Naučili jsme se ozdobně tvarovat ředkvičky, rajčata a okurky, což můžeme použít jako vkusný doplněk k různým masitým pokrmům. Květy z pórku, ředkve nebo spirály z mrkve, které už byly pro nás

Zpráva z kurzu cukrářské technologie

Spolu s dalšími třinácti studenty jsem se zúčastnila třídenního cukrářského kurzu v termínu od 21.9. do 23.9.2009. Kurz začínal vždy od 8:00 hodin na pracovišti Kyjovská a končili jsme podle toho, jak jsme danou práci rychle zvládli, většinou kolem 15:00 hodiny. Třetí, poslední den nás pak odpoledne čekal závěrečný raut, na který jsme si každý mohli pozvat dva hosty. Lektorkou našeho kurzu byla paní Pavlína Berzsiová, kterou můžete znát i z televize. V naších očích velice šikovná, milá a s námi velice trpělivá. První den jsme se seznámili s cukrářskou terminologií pro výrobu moučníků, s důležitými zásadami pro přípravu moučníků a také s hlavní surovinovou základnou pro výrobu

Jak jsme se učili barmanskému řemeslu

Ve dnech 29. 3. – 2. 4. 2010 probíhal na naší škole další barmanský kurz. Zúčastnila se jej téměř celá naše třída H1., doplněná žáky z oboru číšník-servírka a dvěma zájemci z řad veřejnosti. Do základů barmanského řemesla nás zasvěcoval vynikající odborník v této oblasti - pan Miloš Tretter, kterému moc děkujeme za všechny ty znalosti, poznatky a zkušenosti, které se nám snažil během celého týdne předat. Jeho postřehy a rady se netýkaly pouze barmanského povolání, ale i běžného života. Kurz probíhal každý den od 8 do 16 hod. Ráno se probírala teorie - značky alkoholu, země původu, způsoby chování k zákazníkům apod. Po polední hodinové pauze nás

Další barmanský kurz je minulostí,

6.4. – 10.4. 2009 se u nás na škole konal barmanský kurz. Zúčastnili se ho 24 žáci pod vedením pana Miloše Trettera. Barmanský kurz byl určený především pro nás, studenty oboru Hotelnictví a turismus, a také jsme toho nejvíce využili. Všichni jsme tam šli s velkým očekáváním. Barmanství nás prostě zlákalo. Jenom ze třídy H1 tam bylo 18 studentů. Seznámili jsme s programem na týden a učebnu stolničení jsme přeměnili na bar. Nejdříve jsme všichni nechápavě koukali. Vůbec by nás nenapadlo, že za pár dní dokážeme všechno, co nám tam pan Tretter ukazoval. Každý den jsme absolvovali teoretickou i praktickou část výuky. Učili

Pilotní ověření kurzu "Obsluha PC dle osnov
ECDL Start"

      Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá v rámci projektu UNIV 2 Kraje - Proměna škol v centra celoživotního učení - pilotní ověření kurzu "Obsluha PC podle osnov ECDL Start". Tento kurz je určen pro zájemce z řad veřejnosti a je zdarma. Náklady jsou hrazeny z projektu UNIV 2 kraje.    Předpokládaný začátek:

Nabídka sommelierského a barmanského kurzu

Vážení zájemci a odborníci v oboru gastronomie, Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává již tradičně pro své žáky, ale  i ostatní zájemce z řad veřejnosti,  odborné kurzy, které prohloubí jejich znalosti v oboru stolničení. Zárukou kvality nabízených kurzů jsou jejich lektoři, kteří jsou skutečnými odborníky v dané oblasti. V případě sommelierských kurzů  se jedná o pana Petra Doležala, DiS - zakladatele Sommelierské akademie a Společnosti pro školící a poradenskou činnost v oboru vinařství z Nového Bydžova. Barmanský kurz povede pan Miloš Tretter - zakladatel 1. České barmanské společnosti. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu

Nabídka gastronomických kurzů

Vážení zájemci a odborníci v oboru gastronomie, Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti odborné gastronomické kurzy. Podrobnější informace o připravovaných akcích naleznete v přiložených pozvánkách. V případě vašeho zájmu o některý z nabízených kurzů je nutno zaslat písemnou přihlášku uvedené kontaktní osobě, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech.  Kurz CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE (*pdf) - zrušen pro malý počet zájemců Kurz "BARISTA" (*pdf) - - pracoviště Kyjovská  (aktualizováno 13. 10. 2010) Kurz STUDENÉ KUCHYNĚ (*pdf) - změna místa: pracoviště Kyjovská (aktualizováno 13.

Prázdninový barmanský kurz

Cena kurzu bude 3000,- Kč pro žáky školy a 5000,- Kč pro veřejnost. V ceně je zahrnuta kniha receptur míchaných nápojů a odborně zpracovaná skripta s probíranou tématikou.   Kurz  bude probíhat v odborné učebně stolničení na pracovišti Bratříků 851 v době od 8:00 hod. do16:00 hodin a bude zakončen závěrečnou zkouškou z praktické i teoretické části dne  16.  7.  2010 od 10:00 hodin. Absolventi získají CERTIFIKÁT 1. ČESKÉ BARMANSKÉ AKADEMIE v ANJ s mezinárodní platností pro pracovní pozici "BARMAN"   Projekt BARMAN je pilotním programem 1. České barmanské asociace. Č.B.A. Je prvním a jediným subjektem v České republice se zaměřením na barmanství s oprávněním vydávat certifikát s mezinárodní platností, který je celosvětově uznáván. V praxi zaručuje vyšší finanční ohodnocení majitele certifikátu

Kurz přípravy kávy - únor 2010

Cena kurzu je 500,-Kč a platit se bude hotově v den zahájení. V ceně kurzu jsou zahrnuty suroviny na přípravu klasického italského moučníku TIRAMISU,  několika druhů káv a čokolády, které si žáci pod vedením italského „mistra kávy“ sami připraví. Náplní kurzu bude představení firmy, historie a druhy kávy, význam kávy ve světové gastronomii, ukázky práce italského mistra, praktické vyzkoušení každého účastníka kurzu, degustace. Na závěr musí každý účastník zvládnout „DESATERO MILOVNÍKA KÁVY“ formou jednoduchého testu. Na kurz je nutné přijít v pracovním nebo společenském oblečení. Kurz bude probíhat v učebně stolničení na pracoviště Kyjovská v době od  8:30 hodin do 14:30 hodin. Kurz přípravy kávy

Barmanský kurz - březen 2010

Cena kurzu bude 3000,- Kč pro žáky školy a 5000,- Kč pro veřejnost. V ceně je zahrnuta kniha receptur míchaných nápojů a odborně zpracovaná skripta s probíranou tématikou.   Kurz  bude probíhat v odborné učebně stolničení na pracovišti Bratříků 851 v době od 8:00 hod. do16:00 hodin a bude zakončen závěrečnou zkouškou z praktické i teoretické části dne 2. 4. 2010 od 10:00 hodin. Absolventi získají CERTIFIKÁT 1. ČESKÉ BARMANSKÉ AKADEMIE v ANJ s mezinárodní platností pro pracovní pozici "BARMAN"   Projekt BARMAN je pilotním programem 1. České barmanské asociace. Č.B.A. je prvním a jediným subjektem v České republice se zaměřením na barmanství s oprávněním vydávat certifikát s mezinárodní platností, který je celosvětově uznáván. V praxi zaručuje vyšší finanční ohodnocení majitele certifikátu

KURZ PŘÍPRAVY KÁVY - 2009

Cena kurzu činí 500,- Kč    Kurz přípravy kávy má charakter rozšiřujícího vzdělání, absolventi obdrží certifikát italské firmy  Pascucci S.p.A. Itálie    V ceně kurzu jsou zahrnuty suroviny na přípravu klasického italského moučníku TIRAMISU, několika druhů káv a čokolády, které si žáci pod vedením italského „mistra kávy“ připraví.   Náplní kurzu bude představení firmy, historie a druhy kávy, význam kávy ve světové gastronomii, ukázky práce italského mistra, praktické vyzkoušení každého účastníka kurzu, degustace.   Na závěr musí každý účastník zvládnout „DESATERO MILOVNÍKA KÁVY“ formou jednoduchého testu.   Na kurz je nutné přijít v pracovním nebo společenském oblečení. Kurz začíná v 8:30 hod. a končí  ve 14:30 hod.

Kurz dekorace melounů - květen 2010

KURZ DEKORACE MELOUNŮ Cena kurzu bude 1.300,- Kč Kurz má charakter rozšiřujícího vzdělání, absolventi obdrží účastnický list o absolvování kurzu Na kurz si zájemci přinesou potřebné suroviny.Lektorem kurzu bude pan Luděk Procházka. Pro inspiraci navštivte www.carving-studio.cz Časová náročnost:  7:00 – 16:00 hod. V případě zájmu zašlete přihlášku na e-mail adresu – krajhanz@oahshb.cz Zájemci se mohou hlásit nejpozději do konce dubna 2010. Kurz bude placen přímo na místě. Těším se na spolupráciMgr. Vadimíra Krajhanzlová, organizátorka kurzu Tel.: 569 421 182  Mob.: 602 694 434

Kurz dekorace ovoce a zeleniny - únor 2010

KURZ DEKORACE OVOCE A ZELENINY Cena kurzu bude 2.300,-Kč   Kurz vyřezávání ovoce a zeleniny má charakter rozšiřujícího vzdělání, absolventi obdrží účastnický list o absolvování kurzu   Na kurz si zájemci přinesou potřebné suroviny. Lektorem kurzu bude pan Luděk Procházka. Pro inspiraci navštivte www.carving-studio.cz Časová náročnost: 1.2. 2010 8:30 – 16:00 hod. Úterý 2.2. 2010 7:00 – 16:00 hod.V případě zájmu zašlete přihlášku na e-mail adresu – krajhanz@oahshb.cz Zájemci se mohou hlásit nejpozději do konce prosince 2008. Kurz bude placen přímo na místě.   Těším se na spolupráci Mgr. Vadimíra Krajhanzlová, organizátorka kurzu Tel.: 569 421182 Mob.: 602 694 434

Kurz studené kuchyně - prosinec 2009

KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ CENA KURZU BUDE 3.600,- Kč Kurz má charakter rozšiřujícího vzdělání, absolventi obdrží OSVĚDČENÍ o absolvování kurzu – Pracovník ve studené kuchyni.   Lektorem kurzu bude pan Vladimír Picka. (www.kucharskestudio.eu) V ceně kurzu jsou suroviny na výrobky studené kuchyně, které účastníci během kurzupřipravují. Z ceny je hrazen závěrečný raut, na který si každý účastník může pozvat 2 hosty Program: Kurz začíná první den v 8.00 hodin, končí mezi 15.-16. hodinou. Další dny probíhají po dohodě s lektorem. V případě zájmu zašlete přihlášku na e-mail adresu – krajhanz@oahshb.cz Zájemci se mohou hlásit nejpozději do 20. listopadu 2009. Kurz bude placen přímo na místě. Těším se na spolupráci Mgr. Vadimíra

Sommeliérský kurz - listopad 2009

Cena kurzu bude 1500, - Kč. Náplní kurzu je: servis vína, dekantace vína víno v gastronomii, skladování vína nejznámější vína Evropy, degustace vybraných druhů vín sestavení vinného lístku, inventář v práci sommeliéra etiketa vína a další důležité znalosti pro tuto odbornost V ceně jsou zahrnuty: základní potřeby pro sommeliéra: degustační sklenička sommeliérský otvírák skripta základních vědomostí

Barmanský kurz - červenec 2009

Cena kurzu bude pro žáky školy 3000,- Kč / pro veřejnost 5000,- Kč včetně DPH. V ceně kurzu je kniha receptur míšených nápojů a odborně zpracovaná skripta s probíranou tématikou. Kurz bude zakončen zkouškou z praktické i teoretické části dne 10.7.2009 od 10:00 hodin. Každý den začínáme od 8:00 hod. ráno a končíme v 16:00 hod. odpoledne.   Kurz se bude konat v odborné učebně stolničení na pracovišti Bratříků 851. Absolventi získají Certifikát 1. České barmanské akademie v Aj s mezinárodní platností pro pracovní pozici BARMANProjekt "BARMAN" 1. České barmanské akademie je pilotním programem České barmanské asociace. Č.B.A. je prvním a jediným subjektem v ČR se

Barmanský kurz - červenec 2007

Cena kurzu činí 3500, - Kč. včetně DPH V ceně kurzu je kniha receptur míšených nápojů a odborně zpracovaná skripta s probíranou tématikou. Kurz bude zakončen zkouškou z praktické i teoretické části dne 20.7.2007 od l3:00 hodin. Každý den začínáme od 8:00 hod. ráno a končíme v 16:00 hod. odpoledne. Absolventi získají dva certifikáty:a . Certifikát 1. České barmanské akademie v Aj s mezinárodní platností pro pracovní pozici BARMANb . Certifikát České asociace barmanů v Aj s mezinárodní platností pro pracovní pozici BARMAN Projekt "BARMAN" 1. České barmanské akademie je pilotním programem České barmanské asociace. Č.B.A. je prvním a jediným subjektem v ČR

Sommelierský kurz 2007 očima jeho účastníků

   Možná bych se mohla představit. Jmenuji se Tereza Vaňková a jsem jedna z účastníků kurzu. Chtěla bych nastínit průběh a pocity během kurzu pro budoucí zájemce.    První den jsme se měli všichni sejít v učebně číslo 14. Posedali jsme si do lavic, byly tam tváře známé a neznámé a najednou přišel takový zvláštní člověk. Když jsem si ho poprvé prohlédla, připadal mi jako veliký umělec, věřte nebo ne, ale ani jsem se moc nespletla. Petr Doležal je totiž umělec, ale mezi víny.    Pan Doležal si nás nejdříve prohlédl a požádal nás, abychom se představili a řekli mu, proč jsme

Profesionální asistentka - říjen 2006

 - Absolvent bude schopen efektivně využívat moderní kancelářskou techniku, rozšíří si komunikativní dovednosti v cizím jazyce a získá základní orientaci v obchodním a pracovním právu. Předpokládaný začátek kurzu: 23. října 2006 Ukončení kurzu: 8. února 2007 Kurz bude probíhat: 2x v týdnu vždy od 14.30 h do 17.50 h Místo konání: U Trojice 2005, Havlíčkův BrodDokumenty ke stažení: Leták Přihláška Tématická náplň kurzu:  -          vedení administrativy na PC se zaměřením na obchodní korespondenci -          práce s programem MS WORD, MS EXCELL, ACCESS, PowerPoint -          správa webových stránek, práce s internetem -          obchodní angličtina, němčina – ústně a písemně -          základy obchodního práva -          zásady

JAZYKOVÉ KURZY pořádané Hospodářskou
komorou Havlíčkův Brod

- Angličtina pro začátečníky: Termín zahájení kurzu: 15.3.2006 v 16:00 hod. Plánovaný termín zakončení kurzu a složení závěrečné zkoušky 21.6.2006 -  zde leták a přihláška ve formátu .pdf - Němčina pro začátečníky: Termín zahájení kurzu: 16.3.2006 v 16:00 hod. Plánovaný termín zakončení kurzu a složení závěrečné zkoušky 22.6.2006 -   zde leták a přihláška ve formátu .pdf - Obchodní angličtina: Termín zahájení kurzu: 16.3.2006 v 16:00 hod. Plánovaný termín zakončení kurzu a složení závěrečné zkoušky 22.6.2006 -   zde leták a přihláška ve formátu .pdf - Obchodní němčina: Termín zahájení kurzu: 14.3.2006 v 16:00 hod. Plánovaný termín zakončení kurzu a složení závěrečné zkoušky 20.6.2006 -   zde leták a přihláška ve formátu

Nabídka kurzu "Základy podnikání"

  Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pořádá v rámci projektu UNIV 2 kraje pilotní ověření kurzu Základy podnikání Kurz je určen zejména pro nezaměstnané, začínající podnikatele a ostatní zájemce z řad veřejnosti Cílem vzdělávacího programu je obnovení či získání teoretických i praktických znalostí a dovedností z oblasti práva, evidence podnikatelské činnosti, fungování podnikových subsystémů a písemné komunikace pro OSVČ v různých oborech podnikání. Důraz je kladen zejména na praktické dovednosti s využitím výpočetní techniky a specializovaného softwaru.  Předpokládaný začátek kurzu: konec února 2012 Délka trvání: 6 – 8

Zhodnocení baristického kurzu

Ve dnech 6. a 7. února se na pracovišti Bratříků uskutečnil baristický kurz pod vedením dlouholetého lektora České barmanské asociace pana Romana Pospíchala, kterého doplňoval baristický trenér pan Adam Troubil. Pan Pospíchal je v gastronomické branži uznávaným odborníkem a jeho více jak čtyřicetiletá praxe tomu odpovídá, proto pro mně byl při výběru lektora jasnou volbou. Kurz byl rozdělen na dvě části – teoretickou a praktickou. V teorii se účastníci kurzu naučili vše o původu, historii, zpracování a druzích kávy. V praktické části pak - jak správně udržovat, čistit a nastavovat kávovar, jak se správně starat o mlýnek a nastavit správnou hrubost mletí.

Baristický kurz

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českou barmanskou asociací pořádá ve dnech 6. a 7. února 2017 baristický kurz. Uskuteční se na pracovišti Bratříků pod vedením dlouholetého lektora CBA pana Romana Pospíchala. Maximální počet účastníků je 30 osob a cena kurzu pro jednu osobu je 1550,- Kč.  Zájemci se mohou hlásit učiteli odborného výcviku Leoši Kubešovi na tel. 731 459 019, případně osobně na pracovišti Bratříků. Informační schůzka, kde bude vybrán i poplatek za kurz, proběhne v pátek 20.  ledna 2017 na učebně stolničení od 10 hodin. V Havlíčkově Brodě dne 21. 12. 2016 Leoš Kubeš, učitel ODV        

Barmanský kurz - duben 2017

   Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zprostředkovává pro žáky školy i ostatní zájemce z řad veřejnosti základní barmanský kurz. Podrobnější informace o připravované akci v příloze. V případě vašeho zájmu je nutno zaslat včas písemnou přihlášku organizátorce kurzu - Mgr. Věře Sobotové, případně se domluvit telefonicky či mailem na dalších podrobnostech (TM: 734 417 307; e-mail: sobotova@oahshb.cz) . Barmanský kurz:    3. 4. - 7. 4. 2017 Zobrazit | Stáhnout    Náhled dokumentu  

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Maturita

       
 
     
Francouzsky

Nabízíme vzdělání,
které jde s dobou...

chev