Podzim plný gastronomie

Zobrazeno: 405

Začátek nového školního roku byl na gastronomické akce opravdu bohatý.
Podívejte se, kde byli a co zažili žáci našich gastronomických oborů:

1. Do finále soutěže KU Young Chef 2019 se probojoval Michal Kučera, čerstvý absolvent oboru Kuchař – číšník. Na finálovém večeru, který se konal 8. září 2019 v Perfect Canteen v Praze, ho podpořili učitelé a mladší spolužáci. Tým, se kterým Michal připravoval tříchodové menu, soutěž vyhrál!


2. V polovině září vrcholila příprava na korespondenční národní kolo soutěže Trophéé Mille Česká republika. Reprezentantům naší školy Martině a Martinovi držíme palce a doufáme, že se probojují do finále této ojedinělé gastronomické soutěže pořádané držitelem dvou hvězd Michelin panem Philippem Mille.

3. V rámci projektu Podpora vzdělávání žáků v gastronomii se 6 žáků třídy K3. a jejich třídní učitelka Mgr. Hana Pertlová zúčastnili praktického týdne v lázních Lipová. Jejich pětidenní gastronomické vzdělávání pod vedením šéfkuchaře Pavla Bortníka vyvrcholilo slavnostním rautem.


4. České velvyslanectví ve Vídni uspořádalo pro krajany a přátele České republiky Svatováclavské posvícení. Občerstvení pro 600 účastníků připravily čtyři gastronomicky zaměřené školy Kraje Vysočina, mezi nimi i Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod. Na Velvyslanectví ČR ve Vídni zajišťovalo raut 9 žáků a 3 učitelé naší školy, ale na přípravě občerstvení se podílela řada dalších žáků a učitelek odborného výcviku. Za dobře odvedenou práci patří všem velké poděkování.


5. 30. září byli na slavnostním setkání přijati dva žáci druhého ročníku oboru Kuchař – číšník do projektu Gastroakademie Vysočina, jehož cílem je podchycení a rozvoj talentovaných žáků v gastronomických oborech. Žáci konají odborný výcvik ve vybraných provozovnách Kraje Vysočina, účastní se odborných kurzů, seminářů a soutěží.

 
Také říjen bude bohatý na gastronomické akce.

► 15. října proběhne ve školním gastrocentru kurz španělské kuchyně, na kterém žáci naší školy připraví španělské menu pro sebe i vzácné hosty z Velvyslanectví Španělska.

► Na 18. října je naplánován již 12. ročník soutěže O bramborovou pochoutku Vysočiny.

► V rámci programu Erasmus+ přivítáme v naší škole na dvoutýdenní stáž 12 žáků z partnerské Střední školy gastronomie a cestovního ruchu v Nitře, kteří se do výše uvedených aktivit spolu s našimi žáky zapojí.


Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Maturita

       
 
     
Francouzsky

Nabízíme vzdělání,
které jde s dobou...

chev