Praktická maturitní zkouška žáků třídy H4.

Zobrazeno: 5068

Profilová část maturitní zkoušky oboru vzdělání Hotelnictví a turismus se ve školním roce 2011/2012 skládá ze 3 povinných zkoušek:

  • Ekonomika (ústní zkouška před zkušební komisí)
  • Hotelnictví a cestovní ruch (ústní zkouška před zkušební komisí) 
  • Soubor odborných předmětů zaměřených na gastronomii a cestovní ruch (kombinace praktické zkoušky a obhajoby maturitní práce před zkušební komisí).

A právě praktická zkouška z gastronomických předmětů se koná v časovém sledu všech předepsaných maturitních zkoušek vždy jako první. V letošním roce se uskutečnila v rámci projektového týdne ve dnech 23. - 27. dubna 2012. Žáci si téma své práce v předstihu vylosovali a bylo jen na nich, jak dané zadání zpracují. V nabídce byla témata jako např. slavnostní tabule, minutková úprava masa, teplý rautový předkrm, míchané nápoje, flambované ovoce, masové mísy, rautové moučníky, příprava a organizace rautu a některá další. Praktická zkouška pak vyvrcholila pátečním závěrečným rautem, na který byli pozváni také rodiče a příbuzní našich žáků.

A jak vše nakonec dopadlo? Myslím, že velmi dobře. Ostatně posuďte sami: ve fotogalerii  Praktická maturitní zkouška H4. naleznete téměř 70 obrázků z celého průběhu praktických maturit třídy H4. 

 

Mgr. Karel Sedlák
zástupce ředitele 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Nová maturita

 
     
Francouzsky

Nabízíme vzdělání,
které jde s dobou...

chev