Restaurace Pod Starou radnicí otevřena

Zobrazeno: 5771

Ve čtvrtek 1. října 2015 byla za účasti významných představitelů kraje i města slavnostně otevřena restaurace Pod Starou radnicí. Tuto restauraci bude na základě nájemní smlouvy s městem provozovat Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod jako své středisko odborné praxe žáků. Na přípravě jídel a obsluze hostů se tak budou podílet žáci oboru vzdělání Kuchař - číšník a Hotelnictví, výrobu sladkých dezertů budou zajišťovat žáci oboru vzdělání Cukrář. Podnik je koncipován jako stylová nekuřácká restaurace založená na kvalitní kuchyni s využitím čerstvých regionálních potravin a také na rychlé, příjemné a slušné obsluze. Všichni žáci se budou učit pod vedením instruktorů a učitelů odborného výcviku pracovat podle gastronomických pravidel a jejich snahou bude uspokojit kvalitou prostředí, obsluhy a podávaných jídel požadavky všech zákazníků.



Slavnostní akt zahájil svým úvodním projevem ředitel školy Mgr. Jiří Forman, na něho pak navázala radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jana Fialová, kterou u mikrofonu vystřídal místostarosta města Ing. Čeněk Jůzl. Přítomni byli i další čelní představitelé Kraje Vysočina: Ing. Libor Joukl - náměstek hejtmana, RNDr. Kamil Ubr - vedoucí odboru školství, mládeže a sportu, Ing. Luboš Stejskal - vedoucí oddělení organizace školství, Mgr. Roman Křivánek - ředitel Vysočiny Education, Ing. Jitka Hladíková - ředitelka Krajské knihovny Vysočina a někteří další. Za město Havlíčkův Brod pozvání přijala místostarostka Bc. Ivana Mojžyšková, radní města Ing. Ivan Kuželka, přítomni byli rovněž členové Školské rady při Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod, vedení školy, zástupci sdělovacích prostředků a někteří odborní učitelé.


 

Následoval krátký kulturní program, ve kterém zahráli na akordeon Markéta Laštovičková a na harmoniku Matěj Král, své barmanské umění v míchání nápojů pak předvedli Martin Dáňa a Pavel Musil - žáci 3. ročníku oboru vzdělání Kuchař - číšník.

A poté již přišlo na řadu tolik očekávané degustační menu, které se skládalo z následujících chodů:

1. Studený předkrm
- grilovaný lilek plněný kozím sýrem s konfitovaným česnekem a salátem z rukoly
- Muškát Ottonel 2014, polosuché

2. Polévka
- hříbkový krém se zastřeným vejcem

3. Teplý předkrm
- restovaná kachní játra s portským vínem

4. Hlavní jídlo
- filírovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou a šťouchaným brambory
- Rulandské bílé 2012, výběr z hroznů, polosuché

5. Dezert
- lehký tvarohový dezert
- Chardonnay 2001, výběr z hroznů, polosladké

 

 Všem opravdu moc chutnalo!

 

Další články o této akci jsou také k dispozici:

- v tiskových zprávách Kraje Vysočina na adrese : www.kr-vysocina.cz/brodska-hotelovka-otevrela-vlastni-skolni-restauraci/d-4068976/p1=78087.

- v Havlíčkobrodském deníku cz. : http://m.denik.cz/havlickobrodsky_denik/c/legendarni-zumpu-provozuje-nove-hotelova-skola-20151002.html


Veškeré Informace o restauraci Pod Starou radnicí pak naleznete na oficiálních webových stránkách: www.podstarouradnicí.cz
 

V Havlíčkově Brodě dne 2. 10. 2015

Mgr. Karel Sedlák
zástupce ředitele

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Nová maturita

       
 
     
Francouzsky

Nabízíme vzdělání,
které jde s dobou...

chev