Žáci Gastroakademie ochutnali
Zlaté menu ze Singapuru

Zobrazeno: 903

V rámci projektu Gastroakademie se žáci 2. ročníku oboru vzdělání Kuchař – číšník Martin Havlíček a Tomáš Nobst s paní učitelkou odborného výcviku Jaroslavou Žákovou zúčastnili kurzu s názvem "Zlaté menu ze Singapuru". V gastronomickém středisku Gurmadia v Jihlavě se dne 1. listopadu 2018 seznámili s menu, se kterým Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR vybojoval první místo v prestižní mezinárodní soutěži v Singapuru. Kurz vedl pan Jan Horký, kapitán úspěšného týmu.


Autor fotgrafie: AKC ČR

Všichni žáci Gastroakademie Vysočiny se s velkou chutí zapojili do přípravy jednotlivých chodů. V průběhu vaření je lektor kurzu seznámil i se zajímavými momenty a zákulisím prestižních soutěží. Vyvrcholením kurzu byla pochopitelně degustace, díky které žáci poznali, že kvalitní menu je zážitek jak pro oči, tak i pro chuťové pohárky. Kurz jistě zvýšil zájem našich mladých adeptů kulinářského umění o další odborné vzdělávání.

 

Zlaté menu ze Singapuru:
  • Předkrm:   Halibut ve fáši ze Svatých jakubů, omáčka z krabího másla, květákové pyré a fenyklový salátek
  • Hlavní chod: Telecí svíčková s petrželovou krustou, omáčka z foie gras, zeleninový koláček a knedlíček z vepřového bůčku ve filo těstě
  • Dezert: Nugátový mousse, maracujovo – banánová zmrzlina, čokoládová hlína, pečené listové těsto.
   

Účastníci kurzu:

Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro obor vzdělání s výučním listem a praktické vyučování

Foto: Jaroslava Žáková
 

O škole

Studium

Projekty

Zřizovatel:  

Nová maturita