
Soutěž byla určena žákům středních gastronomických škol a učilišť a zúčastnilo se jí devět dvoučlenných týmů z Kraje Vysočina, jeden tým z OA a SOŠ cestovního ruchu z Chocně a tým ze SOŠ gastronómie a cestovného ruchu z Nitry.
Soutěžící připravovali v časovém limitu 60 minut 4 porce předkrmu a 4 porce hlavního pokrmu s přílohou a omáčkou. Povinnou surovinou pro přípravu předkrmu byla kuřecí játra, pro hlavní pokrm kuchané kuře.
Obchodní akademii a Hotelovou školu Havlíčkův Brod reprezentovali Vojtěch Krejčí a David Mottl pod vedením učitele odborného výcviku Daniela Tomana. S hlavním pokrmem obsadili čtvrté místo, v kategorii předkrm sedmé místo.
V obou kategoriích zvítězil tým žáků ze slovenské Nitry, mezi školami z Vysočiny se nejlépe vedlo žákům Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga a žáků OA, VOZŠ, SZŠ a SOŠS Jihlava.
Projekt byl podpořen dotací z Fondu Vysočiny, program Postupové soutěže a přehlídky pro děti a mládež.
Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování












