
Soutěž byla určena žákům středních gastronomických škol a učilišť a zúčastnilo se jí šest dvoučlenných týmů z Kraje Vysočina.
Galerie z průběhu soutěže (klikni a listuj):
Soutěžní týmy se utkaly v přípravě hlavního pokrmu a dezertu, na jejichž přípravu měly časový limit 60 minut. Pro přípravu hlavního pokrmu byl povinnou surovinou králičí hřbet a mrkev, a druhým úkolem bylo vytvořit tradiční český dezert žemlovku v moderním pojetí.
Obchodní akademii a Hotelovou školu reprezentovaly Adéla Bártová a Tereza Bartošová pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Daniela Tomana. V kategorii hlavní pokrm a dezert obsadily první místo.
V celkovém hodnocení tým z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod zvítězil.
Druhé místo obsadil tým z OA, VOŠZ, SZŠ a SOŠS Jihlava.
Třetí místo obsadila dvojice z Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč.
Mgr. Hana Pertlová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování
Foto: Jaroslav Loskot














































