Kuchař Vysočiny Junior 2023 open

Karel Sedlák Školní novinky, Soutěže, Soutěžní úspěchy

V pondělí 13. března 2023 proběhl v budově Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod již sedmý ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior open. Záštitu nad soutěží převzal RNDr. Jan Břížďala, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

Soutěž byla určena žákům středních gastronomických škol a učilišť a zúčastnilo se jí šest dvoučlenných týmů z Kraje Vysočina a jeden tým z OA a SOŠ cestovního ruchu z Chocně.

Soutěžící připravovali v časovém limitu 60 minut 4 porce hlavního pokrmu s přílohou a omáčkou a 4 porce dezertu. Povinnou surovinou pro hlavní chod byl jelení hřbet, dezert musel být připraven odpalovaného těsta.

Obchodní akademii a Hotelovou školu Havlíčkův Brod reprezentovali Vojtěch Krejčí a Tadeáš Dudáš pod vedením Bc. Daniela Tomana a Mgr. Hany Pertlové. 

S hlavním pokrmem s názvem Jelení hřbet, topinambur, zelná kroketa, řepný zákvas, kadeřávek Vojta Krejčí ve své kategorii zvítězil.


Tadeáš Dudáš
s dezertem Éclairs s kakaovo-pistáciovou ganáží a karamelem z kumquatů obsadil druhé místo.

V celkovém hodnocení tým Obchodní akademie a Hotelové školy zvítězil:

Druhé místo obsadila dvojíce ze Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga:

Třetí místo obsadil tým Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč:

Projekt byl podpořen dotací z Fondu Vysočiny, program Postupové soutěže a přehlídky pro děti a mládež.

Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování

Foto: Jaroslav Loskot