O bramborovou pochoutku Vysočiny

oahshb Školní novinky, Soutěžní úspěchy

V pátek 18. října 2019 se v Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod konal již dvanáctý ročník soutěže O bramborovou pochoutku Vysočiny. Deset dvoučlenných týmů složených z žáků gastronomických škol Vysočiny, Pardubického kraje a Nitranského kraje si poměřilo síly při přípravě bramborového suflé a moučníku z brambor. Všichni soutěžící si se zadáním velmi dobře poradili, byli kreativní a připravili pokrmy lákavé na pohled a výborné na ochutnání.

Nejlepší suflé připravila soutěžící ze SOŠ potravinárska NitraZemiakové suflé s dresingom.

V přehlídce moučníků zvítězily Bramborové pralinky aneb babiččiny čokoládové koule soutěžící z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod Biancy Krutišové.

Těm, kteří rádi zkouší nové recepty, nabízíme recept na Bramborové pralinky (viz níže) nebo na odkazu  – ZDE –

Medailové pořadí týmů:

Vítězným týmem celé soutěže byla dvojice domácích studentů Bianca Krutišová a Tomáš Nobst

1. místo

Druhé místo obsadila SOŠ gastronómie a cestovného ruchu Nitra

2. místo

Na třetím místě skončil tým OA, VOZŠ, SZŠ a SŠOS Jihlava

3. místo

V Havlíčkově Brodě dne 22. 10. 2019

Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování